انجام خدمات آزمون ساز مبنا
ژئولب GeoLab یک پلتفرم فناوری برای ارزیابی ایمنی هوشمند سازه ها است. این پلتفرم زیر مجموعه شرکت آزمون، اولین و بزرگترین تولید کننده تجهیزات آزمایشگاهی در ایران بوده و با تکیه بر دانش و تجربیات مدیران این شرکت، با هدف محافظت از سازه ها توسط مجموعه نرم افزارها، سنسورها و مدیریت داده ها ایجاد شده است. تحت چتر دانش، تجربه و فناوری شرکت آزمون که منجر به ساخت دستگاه های غیر مخرب شده است، پلتفرم ژئولب خدمات ارزیابی ایمنی سازه ها را ارائه می کند.
این خدمات شامل ارائه نرم افزارها و سنسورها برای ثبت داده های قابل اعتماد به منظور تصمیم گیری در خصوص ساخت و تعمیر و نگهداری سازه ها می باشد. از سازه های زیرزمینی تا بلندترین ساختمانها، ژئولب از پیشرفته ترین فناوری برای ارائه واضحترین تصویر در مورد ایمنی و کیفیت سازه ها استفاده می کند.
ژئولب به طیف گسترده ای از صنایع و کارفرمایان خدمات آزمایش های غیرمخرب (NDT) و راه حل های ارزیابی ایمنی سازه ها به منظور به حداقل رساندن خطرات در رابطه با سازه ها، روسازی ها، پی ها ارائه می کند. با ترکیب منحصربهفرد از دانش ساخت و کاربرد فناوریهای NDT در یک مجموعه، ژئولب میتواند اهداف کارفرمایان را برآورده کند.
*** کلیه خدمات مراحل زیر با تجهیزات نام برده شده توسط تیم مجرب آزمون ساز مبنا قابل انجام است ***
روش های پیشرفته برای انواع ارزیابی ساختمان
-
بازرسی بصری
کلیه ارزیابی های ساختمان و بازرسی های دوره ای سازه معمولاً با یک بازرسی جامع بصری برای تعیین هرگونه نقص یا خرابی قابل مشاهده شروع می شود.
بررسی بصری بتن برای شناسایی بسیاری عیوب موجود در بتن و ظهور نقص های احتمالی در شرایط مختلف محیطی در طول عمر مفید سازه است. بازرسی بصری معمولاً محدود به سطوح قابل دید از سازه بتنی است.
با تکمیل یک بازرسی بصری بلافاصله پس از ساخت، و از طریق تکرار در فواصل زمانی در طول عمر بتن، اطلاعات مهمی در مورد عملکرد و دوام ارائه می دهد. نتایج بازرسی همچنین به تشخیص زودهنگام زوال بتن و میلگرد کمک می کند و امکان تعمیر یا مقاوم سازی را قبل از نیاز به تخریب فراهم می کند.
بازرس باید هرگونه مشاهدات مربوط به شرایط محیطی و بارگذاری را به درستی مستند کند. بازرسیها اغلب با آزمایشهای غیرمخرب، آزمایشهای مخرب و بررسیهای دیگر تکمیل میشوند، بهویژه زمانی که عیب و خرابی مشاهده شده و اطلاعاتی در مورد وضعیت داخلی بتن مورد نیاز است.
چک لیست شامل مواردی است که ممکن است بر دوام و عملکرد بتن تأثیر بگذارد. افرادی که این بازرسی را انجام می دهند نباید تحقیقات خود را به موارد ذکر شده محدود کنند، بلکه باید سایر عوامل کمک کننده را بررسی کنند. پیروی از راهنما، مشاهدات هوشمندانه و استفاده از قضاوت صحیح مهندسی مورد نیاز است.
-
تشخیص اشیا داخل بتن
دستگاه های مورد استفاده : رادار نفود GPR – دستگاه آرماتوریاب پیشرفته
جهت ارزیابی کیفیت بتن، مقاوم سازی، کیفیت موجود میلگرد ها و …به تشخیص محل دقیق اشیا داخل بتن مانند میلگرد ها، سیم برق ها، پلیت ها و اشیا جایگذاری داخل بتن از اهمیت ویژه ای برخوردارد است.
شرکت آزمون ساز مبنا با استفاده از دو دستگاه پیشرفته GPR Proceq و آرماتوریاب و اسکنر میلگرد بخش تشخیص اشیا را با دقت کامل ارزیابی میکند.
-
GPR Proceq
قابلیت های دستگاه نفوذ رادار:
تشخیص محل دقیق آرماتور های طولی و عرضی
ضخامت دقیق کاور بتنی
ضخامت میلگرد ها
یکنواختی و کیفیت بتن سازه ای در عمق 85 سانتی متری
سایر عیوب بتنی و یکنواختی بتن
-
آرماتوریاب و اسکنر میلگرد
عملکرد و خروجی دیتا دستگاه آرماتوریاب به شرح زیر است:
1.مجهز به دو لیزر برای تراز کردن دستگاه و یک لیزر برای تشخیص محل دقیق آرماتور
2. لیزر عمودی صرفا زمانی که آرماتور تشخیص داده شد روشن میشود تا علامت گذاری دقیق ترین حالت ممکن باشد
مشخصات فنی :
1. دارای ۵ مود تشخیص
2. اسکن تا عمق 205 میلی متری و دقت 0.1 میلیمتر
3. اسکن قطر میلگرد 6-50
4. تشخیص قطر آرماتور، نمایش همزمان ضخامت کاور و توزیع آرماتوربندی روی نمایشگر
5. گزارش دهی بصورت اکسل و گرافیکی
6. اسکن مش بندی
7. خروجی فاصله آرماتور ها از یکدیگر و نمایش دیقیق آرماتوربندی
8. شبیه سازی سه بعدی در نرم افزار
جهت اطلاع از مشخصات فنی دقیق تر و مشاهده فیلم کاربردی آرماتوریاب اینجا کلیک کنید
-
بررسی سلامت و کیفیت بتن سازه
دستگاه مورد استفاده : اولتراسونیک بتن
تخلخل، ترک، پوسته پوسته شدن از عوامل ضعف بتن می باشد. ناهمگنی های داخل بتن باعث سرعت بخشیدن به آسیب های احتمالی بتن و میلگرد در شرایط محیطی مضر میشود. شناسایی این ناهمگنی ها با استفاده دستگاه اولتراسونیک بتن امکان پذیر است. ارزیابی کیفیت و یکنواختی بتن یکی از پر اهمیت ترین آزمایش ها در دوره بررسی سازه میباشد.
دیگر کاربرد آزمایش اولتراسونیک بتن، سرعت بخشیدن و کاهش آسیب به سازه در زمان الزام آزماشات مخرب مانند مغزه گیری است. با استفاده از سرعت پالس اولتراسونیک نقاط ضعیف ستون، دال، دیوار برشی و تیر پیدا شده و از همان نقاط مغزه گیری انجام میشود. به این صورت از مغزه گیری نقاط با کیفیت تر جلو گیری میشود.
جهت اطلاع از مشخصات فنی دقیق تر و مشاهده فیلم معرفی اولتراسونیک بتن اینجا کلیک کنید
-
بررسی مقاومت فشاری بتن سازه
دستگاه مورد استفاده : چکش اشمیت
مقاومت فشاری بتن معیار اصلی ارزیابی بتن است. آزمایش چکش اشمیت روش غیرمخرب جهت تخمین مقاومت فشاری بتن می باشد. چکش اشمیت حدود 3 سانتی متر از سطح کاور بتنی را تحت تاثیر قرار می دهد به همین دلیل دقت آن حدود 65 درصد است. جهت اطمینان بیشتر و دقت بالاتر تخمین مقاومت فشاری میانگین نتایج چکش اشمیت و اولتراسونیک بررسی میشود.
چکش اشمیت در مدل آنالوگ و دیجیتال به بازار عرضه می شود. مدل آنالوگ دارای گراف عدد برگشتی- مقاومت است. باتوجه به میانگین اعداد برگشتی از روی گراف چکش حدود مقاومت فشاری تخمین زده می شود.
مدل دیجیتال مجهز به محاسبه خودکار مقاومت فشاری بتن با توجه به اعداد برگشتی ذخیره شده در دستگاه است.
جهت مشاهده مشخصات فنی چکش اشمیت مکانیکال کد ND 108 کلیک کنید.
جهت مشاهده مشخصات فنی چکش اشمیت آنالوگ کد ND 110 کلیک کنید.
جهت مشاهده مشخصات فنی چکش اشمیت دیجیتال کد ND 115 کلیک کنید.
-
بازرسی دوره ای سازه
دستگاه مورد استفاده : بلوغ بتن (Concrete maturity)
روش بلوغ یک آزمایش غیر مخرب است که به شما امکان تخمین مقاومت فشاری بر اساس میزان دمای بتن با رشد سن اولیه بتن در محل را می دهد. این آزمایش بر اساس استاندارد ASTM C1074 تعریف شده است.
یکی از نظریه های روش بلوغ ارتباط مستقیم مقاومت بتن با فرایند هیدراتاسیون و گیرش است. با گذشت زمان و فرآیند هیدراتاسیون، نمودار زمان- دما شاخص بلوغ را شکل میدهد. به کمک سنسور داخل نمونه گیری 3، 7، 14 و 28 روزه شاخص بلوغ و در نهایت با شکست آزمونه ها مقاومت فشاری محاسبه میشود. در نهایت نمودار مقاومت فشاری و شاخص بلوغ برای بتن خاص ثبت میشود. در مراحل بعدی بتن ریزی در محل از نمودار مقاومت فشاری و شاخص بلوغ میتوان مقاومت بتن ریخته شده در محل را ارزیابی کرد. نکته حائز اهمیت طرح اختلاط ثابت و شرایط عمل آوری یکسان بین نمونه گیری های 3، 7، 14 و 28 روزه و بتن ریزی های آینده است.
با نظارت بر بلوغ بتن، مهندسان و متخصصان ساخت و ساز از زمان کسب مقاومت مطلوب سازه برای سرعت بخشیدن مراحل بعدی پروژه های عظیم مانند سازه های باربر، پل ها و پی رسیده مطلع میشوند. روش های مختلفی برای اندازه گیری بلوغ بتن وجود دارد که از آن جمله می توان به پایش دما، سنج های بلوغ و مدل های ریاضی اشاره کرد. این ابزار کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که بتن قبل از قرار گرفتن در معرض بارهای سنگین یا شرایط محیطی به سطح مقاومت لازم رسیده است. به طور خلاصه، بلوغ بتن یک عامل حیاتی در تضمین عملکرد بلند مدت و ایمنی سازه های بتنی،کسب مقاومت و دوام لازم است.